Over balans

Dit wordt een iets ander bericht dan gewoonlijk. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb 🙂

Plots was daar weer een golf aan berichten over de balans tussen werk & gezin. Dat ik niet de enige (jonge) moeder ben, die ze met meer dan gemiddelde aandacht volgt, mag duidelijk zijn. Meestal raken ze mij, vaak haal ik er iets uit. Soms doen ze mij steigeren.

Gove cartoon

Illustratie: Kev Payne.

Van dit verhaal lag ik bijvoorbeeld toch even wakker. Niet dat ik vind dat mensen die voluit voor hun carrière blijven gaan, een verkeerde keuze maken. Verre van! Heb je een fantastische job waar je energie uit haalt, een kind dat meestal goed in zijn vel zit en zich prima vermaakt in de voor- en/of naschoolse opvang, bij de babysit of grootouders? Waarom zou je jezelf in vraag moeten stellen? Jouw kind zal waarschijnlijk gelukkiger zijn als jij ook gelukkig bent, ook al betekent het dat je minder bij hen bent. Valabel argument. Ik vind het minder fijn dat mensen die het anders moeten aanpakken, hierdoor het gevoel krijgen dat dit een weg is waar elke moeder/vader zomaar voor kan kiezen of koste wat kost naar zou moeten streven.

read more

Free as a bird(ie)

Ik voelde me nochtans niet bepaald vrij als een vogel de afgelopen week … ik was een beetje bezorgd. Bezorgd om mijn kleinste spookje dat nu toch al een 4-tal weken op de sukkel is en weer een hele week koorts bleef maken. Bezorgd om mijn iets grotere monstertje. Niet dat die ziek was, maar lekker in zijn vel zat hij ook niet bepaald. Amper 4,5, maar toch soms in de knoop met zichzelf. Het is niet fijn om hem dan te zien worstelen. De naaimachine komt voorlopig dus nog steeds amper uit de kast. Gelukkig is er dan oma die – zoals ik eerder al vertelde – haar naaikriebel terugvond. Zij maakte opnieuw een jurkje voor Elise!

read more