Een eerste boekentasje

Kleine meisjes die voor het eerst naar school gaan… in het lijstje ‘goede redenen om achter je naaimachine te kruipen’, scoort die toch behoorlijk hoog. Voor de eerste schooldag van dochtertje Céleste naaide Laurence een perfect jurkje én een prachtig boekentasje. Ik hoop dat ze er vanmorgen blij mee naar school trok!

bewerkt-8578

Voor het schattige boekentasje gebruikte Laurence een minder opvallend, maar oh zo mooi stofje uit de shop. Botanics Blue van Carolyn Friedlander voor Robert Kaufman. Een ontwerpster waar ik persoonlijk heel erg fan van ben.

bewerkt-8567

Het patroontje voor de boekentas vond ze op Etsy (daar ook al in zo’n mooi, stijlvol stofje). Het is een grotere boekentas, maar door hem op 75% af te drukken, krijg je een goed formaat voor een kleuter. Ze maakte hem nog meer ‘kleuterproof’ door magneetsluitingen te bevestigen op de lederen riemen. Ongeduldige kleutervingertjes en gespen zijn namelijk niet altijd een gouden combinatie. De sluitingen en lederen riemen vond Laurence bij k-bas.

bewerkt-8585

Voor de binnenkant koos ze een Japans stofje (hiding cats) dat kleuterhartjes doet smelten. Een perfecte mix van stijlvol en kindvriendelijk als je het mij vraagt!

bewerkt-8586

Het handvat en de riemen maakte ze met een brede strook stof met daarin tassenband. Het geheel werd een paar keer doorstikt. De riemen zijn aanpasbaar dus de boekentas kan meegroeien. De stoffen behandelde ze met HG waterdicht en ze verstevigde met vlieseline H640.

Hij werd al uitgebreid getest en goed bevonden!

bewerkt-8648

bewerkt-8651

bewerkt-8657

Een mooi jurkje mocht niet ontbreken. Laurence ging voor een zwart/wit Ishi, een patroontje van Straightgrain. Een toppertje voor kleine schattenjagers met die ruime zakken. Céleste doet er graag koekjes in verdwijnen.

bewerkt-8671

bewerkt-8698

bewerkt-8678

bewerkt-8676

Toch altijd spannend, zo’n eerste schooldag. Hopelijk heb je veel plezier Céleste!

bewerkt-8805

Bedankt voor de mooie bijdrage Laurence!

10 thoughts on “Een eerste boekentasje

  1. ik doe mijn hoed af!!! nog nooit maakte ik een boekentas omdat het er zo ‘ingewikkeld’ uitziet terwijl het eigenlijk niet moeilijker is dan het maken van een jas (denk ik dan …)

    het is een prachtig setje! chapeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *