De H van …

Hemd met Huisjes! Voor haar tweede bijdrage als Petite Couture Creator haalde Linde een gekoesterde lap Art Gallery uit haar kast. De lap lag er al even met één doel: een mannenhemd!

dsc_0013-2

Het was wachten op de lancering van Theo voor mannen van Zonen 09 om er dan eindelijk in te vliegen.

dsc_0030

Linde is echt blij met die Theo want:

Mijn geweldig lief draagt het liefst getailleerde hemden met grote kragen. In gewone winkels zijn deze zeldzaam. Hij vindt zijn gading daarom vaker in kringwinkels. Maar vanaf nu kan ik het helemaal zelf!

dsc_0011

Ze ging voor de optie retro kraag, geen nepen of vouwen op de rug en klassieke mouwsplit (een huisje in de huisjes!). Ze verlengde de mouwen met 2 cm, maar verder paste ze niets aan. Op het linkervoorpand naaide ze ‘waar is Wally-gewijs’ een zakje, dat daardoor – helaas – onzichtbaar is 🙂

dsc_0058

dsc_0094

dsc_0043

Het had wat voeten in de aarde, maar dat lag niet aan het patroon. Het naaien ging zeer vlot tot de laatste stap: de knoopsgaten. De machine van Linde weigerde deftige knoopsgaten te maken. Horror!

Gelukkig was daar Laurence, mede Petite Couture Creator, wonende om mijn hoek en bezitter van precies dezelfde naaimachine. Met haar machine was het in no time gefixed. Het ligt dus écht niet aan mij, maar aan mijn machine.

De mooie knoopjes met het fijne lijnenspel vond ze bij Mertens. Het knoopje op de borst bevestigde ze met geel garen. Oog voor detail, I love it!

dsc_0045

dsc_0014

De stof deed haar wat denken aan de Amsterdamse grachten met haar mooie huisjes en torentjes en dat is ook precies het zicht dat Linde had toen ze het hemd maakte. Dat geweldige lief woont namelijk in Amsterdam. Een tweede hemd staat al op haar planning!

dsc_0030-2

Bedankt voor de schitterende creatie Linde! Je haalde inderdaad een pareltje uit je kast en het kreeg de perfecte bestemming!

PS: vorig jaar plaatste ik een selectie met leuke mannenstofjes online, je kan nog eens terugkijken als je zin hebt om er zelf ook in te vliegen!

6 thoughts on “De H van …

  1. yeey! Een prachtige mannenhemd is dat geworden zeg! En wat me opvalt zijn die knoopsgaten… perfectie 😉 Linde, welcome anytime om al je kledingstukken af te werken – ik zorg er tegen dan wel voor dat mn naaikamer wat beter opgeruimd is… oops 😉

  2. Prachtig! Die stof is prachtig en wat een oog voor detail. Ik ken de horror van de knoopsgaten, enkel ronde wilt mijn machine nog doen (maar dat is niet zo mannelijk ) gelukkig is daar dan de mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *