Lente in een jasje

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben stilaan aan de eerste lentekriebels toe. Petite Couture Creator Mieke lijkt dat gevoel alvast te delen, ze maakte een jasje dat om die eerste zonnestralen roept. En kijk: het vangt de stralen alvast als de beste!

DSCF0977

De foto’s zijn weer heerlijk sferig als altijd. Geniet mee!

DSCF1190

Mieke ging aan de slag met de nude stretchjeans uit de webshop. Ze vond het leuke jasjespatroon in haar Japans patronenboekje Fu-Ko Basics. Het inzetten van de mouwen verliep iets moeizamer, maar verder vond ze het een heel leuk patroon om mee te werken.

DSCF1227

DSCF1263

DSCF0938

Extra hartjes voor Eric Carle, rupsje nooitgenoeg is hier ook nooit ver weg.

DSCF1218

Ze wilde het neutrale jasje graag voorzien van een paar mooie details die de eenvoud niet zouden breken. Ze ging voor de Sashiko-techniek die ook vaak gebruikt wordt om op een decoratieve manier kledingstukken te herstellen. Hier bijvoorbeeld mooi toegepast!

DSCF0956

DSCF0984

DSCF1228

Naast de zak, werden ook de linkerhalsboord en de de linkermouwboord van een mooi detail voorzien.

DSCF1250

DSCF0887

Hopelijk binnenkort ook zonder muts, al was het winterzonnetje van vandaag ook niet slecht.

Bedankt voor dit pareltje Mieke!

2 thoughts on “Lente in een jasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *