Trop is niet altijd teveel

Voor haar meest recente Petite Couture Creators project ging Laurence aan de slag met de tijdloze chalk off white van Atelier Brunette.

bewerkt-0688

Het werd de Trop Top van Ivanne Soufflet. Ze maakte er eentje voor dochter Céleste, maar ook eentje voor zichzelf. Het ‘selfish sewing’ bevalt haar wel dus dit pareltje kreeg gelukkig een vervolg.

bewerkt-0663

bewerkt-0643

Voor zichzelf maakte Laurence een versie met vals knopenpad op de rug. Ze verschoof de borstnepen wat, maar verder vroeg het patroon geen aanpassingen.

bewerkt-0625

bewerkt-0639

Bij Céleste zorgt de leuke mouwomslag voor het extraatje. Zij kreeg een versie zonder sluiting, de halsopening is voldoende ruim om er ook zo in en uit te raken.

bewerkt-0624

bewerkt-0663

Beide topjes werden aan de hals afgewerkt met biais. Voor haar eigen Trop Top gebruikte Laurence ook biais voor de afwerking van de mouwen. De stof is eerder dun en doorschijnend en biais is in dat geval mooier dan een beleg. De zoom werd afgewerkt met een smal zoomvoetje.

bewerkt-0604

bewerkt-0665

Laurence is héél blij met een extra basic in haar kleerkast. Ik denk en hoop dat we in de toekomst nog meer heerlijke selfish sewing te zien zullen krijgen.

Bedankt voor de inspiratie Laurence!

One thought on “Trop is niet altijd teveel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *