On Parade! (KCW F’14 #1)

Dit is mijn allereerste Kids Clothes Week post. Ooit. De voorbije edities volgde ik van de zijlijn, maar dit keer besloot ik deel te nemen. Er staat telkens een thema centraal. Laat een thema nu niet bepaald mijn ding zijn… maar deze kon ik niet laten liggen!

1aIMG_5317

Welke stof past er nu beter bij het thema ‘Storybook’ dan deze On Parade van Micheal Miller, ontworpen door Sarah Jane. Ze ontwerpt namelijk niet alleen stoffen, maar illustreerde onder meer ook kinderboeken. Uitgesproken kinderprints zijn in de Petite Couture webshop in de minderheid, maar deze mocht niet ontbreken. Ik was al jaren fan van het stofje en de stijl van Sarah Jane!

1bIMG_5299

En eigenlijk heb ik nu een beetje vals gespeeld… Het is mijn eerste KCW post, maar nog niet mijn eerste KCW stuk. Ik heb het kleedje dit keer niet zelf gemaakt. Het naaien zit hier een beetje in de genen. Mijn ‘bomma’ was vroeger naaister en ook mijn mama heeft lang zelf kleding gemaakt. Mijn broeken bleef ze trouw inkorten (eeuwige dank!), maar verder leek de liefde over. Sinds ik ben beginnen naaien, kriebelt het bij haar ook weer. Nu de garage hier vol mooie stofjes ligt, is ze niet meer te houden. Zij naaide dit kleedje voor haar kleindochter. Ze gebruikte ook het geweldige patroontje uit Remi & Cosette. Kwestie van er opnieuw in te komen. Ik ben nog steeds grote fan! Peuters en omkeerbaar. Ik zie die woorden graag met elkaar gecombineerd.

2IMG_5294

Ik trok mijn meisje kniekousjes aan, net als het meisje op de stof. Peuters & kniekousen… nog zo’n leuke combinatie! Een bijpassend Fred & Ginger giletje maakt het af.

3IMG_5295

Let op, ik heb wel degelijk mijn steentje bijgedragen aan dit kleedje! De kamsnaps zijn van mijn hand.

4IMG_5235

Dank u oma, voor het maken van dit schattige kleedje. Elise is fan! Dat er nog veel kledingstukken mogen volgen (hint, hint). Het stofje is intussen een klassieker, maar ik ben blij dat het nog steeds te verkrijgen is. Ik ga er snel ook wat mee maken voor mijn dochter er te groot voor is. Zo’n kussen lijkt me wel wat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *