De ‘ik mag bijna naar school’ Ileana

Toen Marte me een tijdje geleden vroeg of ik aan de slag wilde gaan met haar nieuwste patroontje Ileana, twijfelde ik niet lang! Tadaaaa:

IMG_6815_kopie

Kriebelt het bij jou ook? Lees dan zeker verder want ik geef iets weg!

Toen ik deze geweldige eerste versie van Ileana voorbij zag komen, wist ik onmiddellijk met welke stofjes ik dit jurkje wilde maken. Het laatste restje van de rol vond een paar maanden terug zijn weg naar mijn eigen voorraadkast. Té mooi. Dit printje in combinatie met een klassieker kraagje en een knopenpad: dé ideale ‘ze gaat voor het eerst naar school’ outfit toch?!

IMG_6822_kopie

Ik testte nog nooit eerder patronen en deed nog niet mee aan blogtours. Deadlines en ik, wij zijn niet altijd de beste vrienden 😉 Dat bleek ook nu. Mouwtjes die er last minute niet helemaal perfect in zaten, blinde ritsen die niet voldoende blind waren, strijkijzers die lelijke kalkvlekken besloten te maken…. zo ongeveer alles ging bijna mis, maar het kwam toch helemaal goed. Oef!

IMG_6827_kopie

Voor wie het nog niet elders las: de Ileana van Compagnie M. is een wel héél veelzijdig patroon voor meisjes van 1 tot 10 jaar, met verschillende opties voor het lijfje, het kraagje, het knopenpad, de zakjes en de rok. Je kan eindeloos variëren. Op de Compagnie M. blog, facebook of instagram (#ileanadress) kan je al veel verschillende versies en stijlen vinden. Met de handleiding erbij kan het echt niet misgaan, zelfs al heb je nog niet zo veel ervaring. Hoedje af voor onze patroonontwerpers van eigen bodem die er voor zorgen dat iedereen met hun patronen aan de slag kan.

Ging ik nu niet iets weggeven??

IMG_6838_kopie

Ik mag van Marte een patroontje weggeven! Hoera! Zelf voeg ik daar graag een stoffenpakketje aan toe zodat je onmiddellijk aan de slag kan. Wat moet je doen? Laat hieronder weten voor welk meisje jij een Ileana wil maken én – vooral – welke stofjes je zou kiezen uit de webshop. Op maandag 17/08 kies ik een gelukkige winnaar!

Nog een paar foto’s om het af te leren…

IMG_6867_kopie

De ‘is dat hier bijna gedaan’ blik:

IMG_6870_kopie

En de meer recente ‘wacht, ik gooi er even een fake smile tegenaan’ blik:

IMG_6872_kopie

Ik denk dat ze er wel zo ongeveer klaar voor is, voor school, die niet meer zo kleine meid van mij. Ik ben nu al fier op haar!

PS: het patroontje is beschikbaar in pdf of op papier. Nog tot 11/08 kan je het met 10% korting kopen in de Compagnie M. shop met de code ILEANA10. Je kan de papieren versie van het patroontje ook hier in de Petite Couture webshop vinden.

Stof: Architextures Ivory & Tangerine van de geweldige Carolyn Friedlander voor Robert Kaufman. Tijdelijk uitverkocht.

Véél succes!!

65 thoughts on “De ‘ik mag bijna naar school’ Ileana

 1. Ik heb net een grote bestelling gedaan op je site, en deze heb ik uiteindelijk niet genomen omdat er teveel moois was: Lawndrops Candiesfruit. Daar zou ik toch wel een hele mooie Ileana kunnen voor maken voor mijn dochter van 9 !

 2. Heel mooi! Ik ben op reis en doorsurfen naar de webshop lukt niet, een reactie plaatsen gelukkig wel. Maar ik ben er zeker van dat ik mijn gading wel zal vinden in de webshop!

 3. Super “voor het eerst naar school” jurkje! Het stofje en de combinatie met het koraalrood is prachtig! Ik ben al fan van Ileana van het eerste uur en maakte al 2 versies, maar ik zou er gerust nog eentje willen maken in het mooie stofje birds eye ranman!

 4. Hoe mooi! Ik wil ook wel graag een papieren patroontje winnen!
  Ik zou het jurkje maken voor mijn nichtje van 2 in “Ant March Citron” van Cotton + Steel.
  Al moet zij wel nog eventjes wachten om naar school te gaan 🙂

  Groetjes,
  Felke

 5. Mooie combinatie, ik moest even goed kijken naar het stofje maar dit is wel de ideale school-outfit. Hier loopt een bijna 4 jarige rond, kleuterklasje dus, maar die krijgt zo’n mooie jurk niet aan naar school hoor, die krijgt als volleerde bomenklauteraarster (?) een Nina aan! Een Ileana zou ik wel graag winnen, maar dan reserveer ik de jurk voor haar verjaardag en de feestdagen, en dan mag het een wat donkerder, feestelijk katoentje van Atelier Brunette zijn, Like a Dandy Overnight mischien?

  • Ik heb me die bedenking ook al gemaakt op basis van hoe ik de zoon zie thuiskomen van school 🙂 De allereerste dagen zijn ze meestal nog rustig hé en nadien maak ik er gewoon een ‘paspop’ jurkje van om de living op te fleuren 😉 Als je het kleedje van voering voorziet, zijn de stofjes van AB zeker geschikt!

 6. Mooi! Ik doe graag mee voor het patroontje en stofjes. Kiezen is wel moeilijk! Shine green Coral van Atelier Brunette? Maar dan een stofje vinden in dat roze voor een kraagje en een knopenpad? Breeze Sky of Panda Bebe in combinatie met Sprinkle Counting Stars? Daar moet ik nog eens over nadenken!

 7. Wauw, die dochter van jou zal schitteren op de eerste schooldag! Het Ileana-patroon is echt geweldig en mijn babydochter is goed op weg om snel in het kleinste maatje te passen… Dus het kriebelt bij mij al om er eentje voor haar te maken. Het stofje ‘breeze citron’ lijkt mij erg schattig voor een babyjurkje 🙂

 8. Zo mooi! Ik vind jouw stofkeuze meer dan geslaagd en het staat haar ook beeldig.

  Ik verprutste net de verjaardagsjurk voor mijn dochter die 5 wordt in september, dus deze prijs zou voor ons heel leuk zijn.
  Voor haar zou ik gaan voor de Sprinkle Peaches en misschien een mooie stof die jij me daar bij kan aanbevelen.

  En ook die fake smile is meer dan geslaagd 🙂

  • Ai, dat is minder!! Ik vond die fake smile ook grappig, maar ik vind het ook altijd wat jammer als ze ineens beseffen dat ze moeten lachen voor een foto. Weer een beetje onschuld weg 🙂

 9. Ik heb zelf geen kindjes, maar vind al die jurkjes veel te schattig! Ik zou er eentje maken voor het kleintje van mijn beste vrienden die binnekort ook voor het eerst naar school mag..

 10. Ik zou het maken voor een van mijn dochtertjes van vier, Alexandra, of acht, Anna Maria. Het stofje backgammonisch van Cotton+Steel lijktme wel tof!

 11. Waaw prachtig… en schattig! Mijn dochter wordt eind augustus vier jaar en is altijd dolenthousiast als mama een prinsessenjurk maakt; gelukkig voor mij zijn alle zelfgemaakte jurken voor haar nog prinsessenjurken 🙂
  Ik zou het jurkje maken met Breeze Sky van Cotton+Steel en een bijpassend stofje… ’t Zou een erg leuk verjaardagscadeautje zijn!

 12. Ten eerste wil ik even zeggen dat je een prachtige versie hebt gemaakt! Staat haar heel mooi!
  Ten tweede wil ik ook graag meedoen met deze super leuke actie! Tof patroontje (heb al zoveel moois voorbij zien komen) en dan ook nog een leuk stofje bij jou uit de shop…Ha daar wordt een mens gelukkig van!
  Ik zou gaan voor het stofje ‘Breeze sky’ voor mijn kleine Meggie! Boefje van 2 jaar!

 13. Ik heb wel enkel zonen, maar ik doe ook graag mee voor zo’n papieren jurkjespatroon. Ik maakte nog nooit een kinderjurkje en wil daar wel eens verandering in brengen. Ik denk dat het dochtertje van mijn nicht hier heel blij mee zou zijn. En om dat haar mama een echten poezenliefhebber is, lijkt het stofje ‘hinding cats’ mij wel een tofke!

 14. ik zou het patroon graag winnen om een kleedje te maken voor mijn kleindochter die binnenkort 1 jaar wordt. Het patroon kan dus nog jaren meegaan en ik kan er dan nog veel kleedjes mee maken. Als stof vind ik de ant march blue wel mooi.

 15. ik zou deze jurk gaan maken voor de dochter die naar het eerste leerjaar gaat. zo vlak na de zomer, als de velletjes op zijn bruinst zijn, lijkt het met schitterend om met geel te werken.
  vandaar dat de keuze zou gaan naar summer swoon met cotton couture gold

 16. Wow, tof! En de mooiste versie die ik al zag.
  Ik doe heel graag mee, voor Nona (nog net 10, maar aan de kleine kant). Kiezen uit de webshop is zò moeilijk! Misschien wel de ‘Petite Plus’. Live komen kiezen is mogelijks eenvoudiger. 🙂

 17. Ik zou er mij als absolute beginneling ( alleen de rimpelrokjurkjes uit SVDHZ al gemaakt, met blinde rits;) ) normaal gezien niet aan wagen maar als ik de comments lees, zou zelfs ik aan het patroon aan uit moeten geraken!
  Dus graag zo een jurkje voor mijn zesjarige meid die alleen jurken en rokken wil dragen want een broek, zo heeft ze mij toevertrouwd, is echt vies mama!
  De stofjes? Teveel keuze en veel mooie combinaties mogelijk, ik ga voor het zonnige fluogeel in deze hittegolf en kies voor Snake Brush met de details in Ant march citron (ik hoop dat dit wat dezelfde tint geel is?). Fingers crossed!

  • Het lukt je zeker! En het leuke is dat je met een heel eenvoudige versie kan beginnen en dan telkens wat elementjes toevoegen. Elke keer weer een ander jurkje met één patroon.

 18. A Fleur de peau marine, dat is de geknipte stof waar ik een kleedje mee zou maken voor mijn dochtertje Ona van 3jaar,ze is een echt kleedjesmadammeke! Ik zou het combineren met een leuk effe stofje,misschien turquaas of zo.

 19. Onze dochter Isolde wordt eind augustus één jaar en ik kijk er naar uit om een Ileana voor haar te maken (en een Lotta! en een Louisa!).
  Voor haar verjaardagskleedje zou ik Triangularity Mustard kiezen, in combinatie met Cotton Couture Clementine.
  Ik popel om er aan te beginnen!

 20. Amai Wendy, dat is echt een supermooi kleedje! Ik zou nog wel eens een jurkje willen maken voor Kato, het dochtertje van mijn vriendin. Ik maakte al eens een Mara voor haar en daar was ze zo blij mee 🙂 En een kleedje, het zou een welgekomen afwisseling zijn hier 😉 En als stofje vind ik Horseback green zo mooi, of Dew on grass, dat stofje wil ik al de hele zomer kopen 🙂

 21. Heel leuk gedaan, de kleurtjes passen haar goed! Met welk stofje ik voor mijn 6 jarige zo’n schattig jurkje zou maken? Goh, zo moeilijk kizen tussen al die mooi dingen! Ben zot van cotton n steel, de Apples navy en paint dot indigo. En de panda’s zou ook wel scoren zijn thuis!

 22. Pingback: Iliana dress pattern tour day 9 | Compagnie-M

 23. Een pareltje, ik zei het al via instagram! Wat een geweldige jurk, die combinatie is echt super voor een eerste schooldag!

  Ik zou graag een Ileana maken voor het petekindje van mijn man (en mijn nichtje) die in oktober haar eerste kaarsje mag uitblazen!

  Je webshop bulkt van de mooie stofjes, maar voor een Ileana lijkt me Apples navy in combinatie met de sprinkle kimberly blue en een rode paspel een geslaagde match. Het zou alvast een fijn verjaardagsjurkje kunnen worden. *Fingers crossed*

 24. Wat een tof, origineel jurkje voor de eerste schooldag!
  Heel mooi gemaakt.
  Ik zou graag de Ileana willen maken voor mijn 10-jarig dochter, ik heb precies nog geen ‘grote’ versies zien voorbijkomen?!
  Met dit stofje: ‘Birds eye metallic Uraraka’ van NANI IRO (al zolang aan t twijfelen om deze aan te kopen!)

 25. Prachtig jurkje. Inderdaad perfect voor een eerste schooldag. Dat is moeilijk kiezen zeg! Ik denk dat het voor mij een keuze tussen ‘paint dot indigo’ van Cotton + Steel of ‘birdseye ranman’ van Nani Iro. Ik vermoed dat de eerste beter werkt voor dit jurkje, maar oooooh wat is die birdseye mooi, zucht…..

 26. Ik hou van je mooie versie van Ileana! Ik zou dit voor mijn kleine kleindochters te maken. Uw winkel heeft zoveel mooie stoffen, maar ik koos Flowerworks Groen met trim van Folding Boten Groen. Dankjewel!

 27. Oh, wat heb je mooie stoffen! Bijvoorbeeld de breeze citron, de bunnies peach <3, die super lieve roze stipjes, oh ik zou echt nog eens goed moeten zoeken als ik zou winnen :):) (en wat bijbestellen ;))

  En als ik win zou je het patroon mogen doorgeven aan nog een winnaar want dat heb ik al.

 28. Een mooie Ileana jurk! Je dochter zal stralen de eerste schooldag.
  Ik zou graag het patroontje willen winnen voor een jurkje voor een van de drie dochters. Een hele mooie stof vind ik Lawndrops candiesfruit van cotton and steel.

 29. Ik testte de Nina maar was jammer genoeg op reis toen de Ileana jurk getest werd. Best wel spijtig als ik al die prachtige jurken zie verschijnen. Maar misschien kan ik er toch nog eentje maken in het Breeze sky stofje in combinatie met Sprinkle counting stars.

 30. Dochter 1 kocht al de hele collectie van Mim-pi, dochter 2 houdt het liever wat minder fleurig en vond nog niet haar goesting. Haar zou ik heel blij kunnen maken met dit leuke kleed!

 31. Ik zou het kleinste maatje maken voor mijn kleine dochter van 1,5 jaar oud in de stof ‘ant march citron’. Sowieso met het strikkraagje en een rond zakje, waarschijnlijk met een gerimpeld rokdeel zoals ik elders al zag…

 32. Echt een pareltje!, ik ben ook echt fan van het felle oranje biaibandje binnenin de zoom! En gaat die kleine meid van jou ook al naar school? De tijd vliegt echt! Moest ik het patroontje winnen zou ik kiezen voor het Breeze citron stofje (ik heb mij in de week al fameus moeten inhouden, maar heb met mezelf de afspraak om even geen stof meer te kopen, zien hoelang we dat weer volhouden 🙂 )

 33. I would love to make this dress for my daughter. I adore your fabrics, but would like the Angele for this dress. I have a beautiful cotton in citron that would be the perfect companion for your fabric!

  Thank you!

 34. Deze keer miste ik de testerscall, dus zou het patroontje heel graag winnen (liefst de papieren versie, dan kan ik dat werk ook eens bewonderen). Voor de stofjes kijk ik volgende week, als we terug zijn van vakantie…

 35. Mooi! Ik waag graag mijn kans voor het patroontje! Zo kan ik mijn metekindje gelukkig maken met een kleedje. Als stof zou ik de blauwe stof ‘oraraka’ nemen (wat ervoor staat ben ik beetje vergeten :))

 36. Wat een leuke wedstrijd! Ik zou heel graag een ileana maken voor mijn 7-jarige dochter. Ze houdt van veel zwier, dus een cirkelrok is een must! Ik zou Ant march citron kiezen met een roze kraagje/knopenpat.

 37. Leuke versie van de ileana jurk!
  Ik doe graag mee…Ik zou er eentje maken voor mijn dochtertje van 6. De combinatie ‘Ant March blue’ met ‘Cotton couture lagoon’ of ‘mist’, zou wel een mooie ileana kunnen worden.

 38. Alweer een prachtige Ileana dress. Heel originele combinatie!
  Als ik er eentje mag maken, twijfel ik tussen eentje voor mijn 1,5 jarige dochter of eentje voor haar 5-jarige nichtje. Misschien moet ik er gewoon voor elk eentje maken met matching stofjes, maar nét dat beetje anders. Met zoveel opties in het patroon en zoveel leuke stofjes op de site moet dat gewoon prachtig worden. Ik zou wel graag eens een double gauze verwerken. Zoals de Jewel song pocho Asagiri in combi met een ton-sur-ton effen blauw stofje… en dan het boogjeskraagje of het kraagje met het strikje (En het strikje dan in het goud)… het dromen is al begonnen! 🙂 fingers crossed!

 39. Dit is zonder overdrijven één van de mooiste versies die ik al gezien heb. De kleuren combinatie is gewoon perfect.
  Moest ik winnen, zou ik een Ileana maken voor mijn dochter die naar het derde leerjaar gaat. En dan nog het liefst in Citron Breeze van Cotton+Steel, met zwarte accenten.

 40. ik waag nog heel graag mijn kans voor deze fijne prijs,
  ik zou een kleedje maken voor mijn net 2 jarig aapje en zou dit dan graag doen in de bunnies peach versie.
  Jammer dat de versie van jou stof er niet meer is want die vind ik best wel HEEL geslaagd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *