Ik dekbed, jij dekbedt?

Maanden geleden maakte ik een dekbed voor de zoon. Eerder die dag ging ik naar de geweldige lancering van de Zonen 09 stoffen en diezelfde avond nog zette ik mijn schaar in de verse rollen stof. Zalig! Ik was onmiddellijk verkocht voor de print met wandelende takken en vond ze het best tot hun recht komen op een grotere oppervlakte. Een pleidooi voor het dekbed dus. Het kost maar een uurtje van je tijd en levert jarenlang plezier! De stof is van een schitterende kwaliteit en de kleuren zijn top.

dekbed Viktor

Omdat het bed zelf niet te fotograferen viel… dekbed tegen de (onderbelichte) boekjesmuur. ‘Pluk redt de dieren’ is momenteel grote favoriet! Het boekje van Toon Tellegem lezen we ook héél graag. ‘Fred het hert’ is absoluut een toppertje, maar is aan een rustpauze toe. Na 500 keer ongeveer… Tips voor vers leesvoer altijd welkom!

boekjes Viktor

De dochter werd vorige week 3. Met die verjaardag verdwenen de laatste restanten van het babytijdperk en kreeg ze een groot bed. Dat vroeg om… jawel, een nieuwe overtrek! Eentje in Soft Cactus. Ik koos de stofjes die het best bij haar behang pasten. Ik ben wel fan van de combinatie van de bloemetjes en de grafische print.

dekbed Elise

Dekbedden maken… ik kan het alleen maar aanbevelen! Met 2 keer 2,75m kom je zeker toe voor een dekbed en een sloop. Als je de sloop in één stof maakt, heb je minder nodig.

De stoffen van Zonen 09, Soft Cactus en Atelier Brunette zijn er heel geschikt voor omdat ze een stofbreedte van 140 cm hebben. Om het jullie gemakkelijk te maken, verzamelde ik een selectie op deze pagina. Er zitten een paar koopjes bij. Ook mijn selectie uit de nieuwe collectie van Soft Cactus kan je hier vinden, vanaf 12u vannacht om precies te zijn. Ik hoop op zoete dromen voor mijn kinderen, ik had alleszins héél veel goesting om in dat bedje te kruipen bij het maken van de foto…

 

12 thoughts on “Ik dekbed, jij dekbedt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *