Petite Couture Creators: meet Nicky!

Vorige week vertelde ik al dat een paar creatieve talenten hun kunnen hier af en toe willen tonen. Happy me! Vandaag stel ik je graag de eerste Petite Couture Creator voor: Nicky Heyvaert. Haar blog Mix it – Make it ken je vast al, maar als je Nicky zelf wat beter wil leren kennen, moet je zeker verder lezen! Volg haar ook op instagram, het is een account waar je vrolijk van wordt!

Nicky

Nicky is een 33-jarige mama van 2 kindjes. Overdag werkt ze als accountmanager bij een reclamebureau, ’s avonds is ze gepassioneerd bezig met het maken van kinderkleding.

Ze wordt blij van haar gezinnetje en geslaagde creaties (ze loopt dus héél vaak blij rond, noot van de redactie ;))

De naaikriebel kreeg haar ongeveer 4 jaar geleden te pakken, toen er een naaimachine verkocht werd in Aldi. Ze had 2 leuke jurkjes van Something Strange gekocht voor dochter Lola en was vastbesloten om die collectie uit te breiden. Geen lessen voor Nicky. Ze nam er gewoon de handleiding van de machine en het boek ‘Allemaal rokjes’ bij. Youtube binnen handbereik. Al doende leert men! Ze stond ervan versteld dat je echt alles wat je moet weten op het net kan vinden. Bij Facebookgroepjes vond ze hulplijnen waar nodig.

Naaien doet ze op weekavonden wanneer de kindjes slapen. Weekends reserveert ze voor man en kinderen, vrienden, familie en buren. En ook een héél klein beetje voor het huishouden.

Haar favorieten

Een favoriet stuk kon ze niet uitkiezen (gewoon even doorklikken naar haar blog en je begrijpt waarom). Haar skills gingen er met de tijd echt op vooruit en ze leerde haar persoonlijke stijl steeds beter kennen. Het loopt eigenlijk nooit meer echt mis en ze is verliefd op elke creatie die van onder haar machine rolt…  dat maakt naaien ook zo verslavend!

Patronen haalt ze overal: online, uit Ottobre, La Maison Victor of Burda. Nicky houdt van afwisseling.

Inspiratie haalt ze graag hier:

1. b_l_a_n_c_h_e_85
2. Sylvia Pintens (hier en hier)
3. Van Jansen (hier en hier)
4. Debora Sluijs (hier)
5. Liesellove (hier en hier)
6. Emma en Mona (hier en hier)
7. Morley en Fred & Ginger

PDF patronen printen, knippen en aan elkaar plakken vind ze minder leuk, maar daar heeft ze iets op gevonden. Ze zet zich gezellig voor tv en kijkt naar een aflevering van ‘Catfish’ op MTV. Guilty pleasure 🙂 Nicky werkt graag project per project en heeft eigenlijk geen unfinished objects rondslingeren. Netjes!

Let’s talk fabric!

Ze houdt van stoffen die soepel vallen en een mooi design hebben, ongeacht het merk. Denk tricot, sweaterstof, nicky velours, crêpe, viscose, voile en double gauze. Ze is een echte stoffenverzamelaar, met te veel ideeën en te weinig tijd. Klinkt bekend? 😉

Ze selecteerde voor jou haar 12 favorieten uit de shop. Ga snel even kijken, nog tot en met 8/06 krijg je op deze pareltjes 10% korting.

Al doende leer je…

is dé boodschap die Nicky je wil meegeven. Om dat wat kracht bij te zetten: ooit naaide ze een mouw binnenstebuiten aan een t-shirt. Fouten maken we echt allemaal wel eens! Wat heb ik bijvoorbeeld vorig jaar gevloekt toen ik één manchet verkeerd aan een hemd naaide en vervolgens de juiste manchet lostornde 😉

Welkom op de blog Nicky!

Volgende week komt ze terug, mét inspiratie. Kom jij ook?

6 thoughts on “Petite Couture Creators: meet Nicky!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *