Hét ideale zomerproject: city gym shorts

Nicky bezorgt je met haar eerste ‘Petite Couture Creators’ post onmiddellijk inspiratie voor een ideaal zomerproject! Ze maakte de City Gym Shorts van Purl Soho.

IMG_0178b

De elastische taille zorgt voor het nodige draagcomfort, terwijl de afwerking met biais de short toch een mooie, stijlvolle uitstraling geeft. Niet alleen voor kinderen trouwens, er bestaat ook een volwassen versie van dit patroontje.

IMG_0217b
Nicky vond het een leuk en eenvoudig patroon, dat veel variatie toelaat. Zelf maakte ze de short met één en dezelfde stof (die Atelier Brunette vond ze gewoon té mooi om niet helemaal te gebruiken), maar maak er bijvoorbeeld ook eens eentje met de achterkant in een andere stof of gebruik een contrasterende bies.
city gym shorts
Dat de shortjes maximale beweegruimte toelaten, bewijzen de foto’s. Ideaal om in te spelen of te sporten volgens dochter Lola. Ze demonstreert dan ook graag haar favoriete poses 🙂
city gym shorts 2
Ik stelde alvast een selectie samen om je op weg te helpen, maar in principe kan je met elk katoentje aan de slag. De dikkere viscose van Atelier Brunette vind ik ook bijzonder geslaagd, net als de double gauze van Nani Iro. Twee stoffen combineren? Overweeg dan zeker de cotton couture solids in combinatie met een printje.

Ook eentje maken?

Het (gratis) patroon kan je hier downloaden.
Stoffensuggesties vind je hier.
Een half metertje stof volstaat.

Rest ons niets dan te duimen voor een warme zomer!

4 thoughts on “Hét ideale zomerproject: city gym shorts

  1. Pingback: Petite couture creation #2 – Mix it Make it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *