Petite Couture Creators: Meet Sylvia

Als je naait, lijkt het me weinig waarschijnlijk dat je de blog Lily & Woody niet kent. Sylvia gunt ons vandaag een blikje achter haar schermen! Ze heeft een heel eigen stijl, houdt van frisse snoepkleurtjes en maakt prachtige foto’s. Instant happiness, ideaal om een regenachtige dag als deze op te vrolijken.

Sylvia

Sylvia is gehuwd en mama van Wout (bijna 5) en Lila (2,5). Deze dermatologe houdt van fotografie, mode, interieur en naaien. Ze is verzot op pastelkleurtjes, aardbeiensmoothies en online shoppen.

Ze begon met naaien toen ze zwanger was van haar dochter. Ze wilde zelf van die schattige, kleine kleertjes en dekentjes leren maken. Sylvia volgde een aantal workshops (o.a. van Compagnie M.) maar leerde de kneepjes van het vak vooral dankzij de talloze, inspirerende DIY blogs. Tijdens haar zwangerschapsverlof rolden er heel wat stuks van onder haar machine. Tijd vinden om te naaien bleek nadien minder evident. Een verantwoordelijke job en twee kleine kindjes… geen evidente combinatie. Een jaar geleden besliste ze om 70% te gaan werken. Minder rush en meer tijd voor hobby’s!

Haar favorieten

Twee van haar favoriete creaties zijn een jasje van een paar jaar terug en een recent jurkje. Ik begrijp waarom!

FavorietenS2

FavorietenS1

Over een favoriet patroon moest ze niet lang nadenken: de Lila dress & jumpsuit, die ze in samenwerking met Compagnie M. ontwierp.

Compagnie-M_Lila-jumpsuit_Prod-1

Inspiratie doet ze graag op bij de Eva’s: By Eva Maria & With Love by Eva. Op Instagram geniet ze ook van de mooie beelden van b_l_a_n_c_h_e_85 en Nicky Heyvaert.

Voor Sylvia moet het vooruitgaan. Het werk achter de machine is dan ook haar favoriete onderdeel van het naaiproces. Driegen, daar denkt ze zelfs niet aan 🙂 Ze geeft je graag wat tips voor extra snelheid:

  • gebruik speldjes i.p.v. draadjes ter markering van bijvoorbeeld nepen
  • overlock naden samen na het stikken in plaats van op voorhand pand per pand (nadeel is wel dat je ze dan niet kan openstrijken)
  • naai keergaten die niet te zien zijn gewoon met de machine dicht (aan de binnenkant van een tas bijvoorbeeld)

Let’s talk fabric!

Sylvia is fan van de katoentjes van Cotton + Steel en Cloud 9 en van de moderne tricot van Chat Chocolat (uitverkocht bij ons) en Elvelyckan Design. Ze houdt van zachte, soepele stoffen als voile. Soms roepen stofjes haar naam en koopt ze zonder specifiek project in het achterhoofd, al gebeurt dat hoe langer hoe minder. Ze werkt projecten ook altijd netjes af. Behalve tassen, die durven al eens blijven liggen.

Blunders?

Omdat er achter die perfecte plaatjes ook gewoon mensen van vlees en bloed zitten, vraag ik graag eens naar blunders of naaizondes. Sylvia heeft ooit een kruippakje cadeau gedaan waarbij de print ondersteboven stond. Niemand die erover viel! Het jurkje voor dochter Lila’s tweede verjaardag werd amper gedragen wegens te stijf. Het staat wél heel mooi op de kast dus een echte zonde zou ik het niet noemen 😉

S3

“Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen”

Het is een quote waar Sylvia graag naar leeft. Vriendinnen zeggen haar vaak dat ze ook willen naaien, maar dat ze er geen tijd voor hebben. Sylvia vindt het belangrijk om bewust tijd te maken voor wat ze graag doet. Van het naaien en bloggen krijgt ze veel positieve energie en het heeft haar leven rijker gemaakt.

Welkom op de blog Sylvia!

Volgende week laat ze haar eerste creatie op je los. Blijf volgen want het is er eentje om vrolijk van te worden, echt waar!

9 thoughts on “Petite Couture Creators: Meet Sylvia

  1. heel leuk, ik kijk er nu al naar uit!! ik ben helemaal fan van haar stijl en creaties, en de laatste antwoorden die hier staan, zouden ook zo uit mijn mond kunnen gekomen zijn! Extra leuk! Joepie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *