Petite Couture Creator: Meet Marleen

Een nieuwe week, een nieuwe Petite Couture Creator! Deze week stel ik je graag Marleen voor. Je kent haar van de recente – oh zo mooie – blog MyBlou. Haar Instagram is er ook eentje om vingers en duimen bij af te likken. Wat een talent!

IMG_7775

Marleen is 32 lentes jong, gelukkig getrouwd en mama van Brent (juli 2012) en Lou (september 2014). Ze werkt als boekhoudster en put ongelooflijk veel energie uit haar gezin en haar familie.

Wanneer ik zie dat mijn jongens zich gelukkig voelen, tovert dat instant een smile op mijn gezicht.

Een eerste naaimachine kocht ze ongeveer zes jaar geleden, maar ook bij haar liep het pas echt uit de hand toen er kinderen kwamen. De liefde voor naaien en handwerken heeft ze echt met de paplepel meegekregen. Haar mama is een creatieve duizendpoot die haar met heel veel liefde en geduld alles heeft aangeleerd. Ze hebben ontelbare uren samen zitten naaien, breien en ideeën uitwisselen.

Haar twee kapoentjes zorgen ervoor dat de tijd achter de machine eerder beperkt blijft. Meestal start ze pas wanneer ze in hun bedjes liggen.

Als ik toch eens eerder een poging waag… tja dan trekt er altijd wel eentje de stekker van de naaimachine uit net als ik met een lastig topstiksel bezig ben of dan zie ik plots de spoelen van mijn overlock over de vloer rollen… Het zijn echte sjarels die jongens van mij!

Favourites

Haar favoriete stuk? Zonder twijfel de Billie & Theo-polo hack die ze voor Zonen09 maakte (het zal wel zijn, zo knap!). Het was voor haar ook de aanleiding om na jaren van blogs lezen, er zelf eentje op te starten.

26433558332_c1f21ed3fe_o

25846973760_9484715628_o

26525857415_376cd9854c_o
Over haar favoriete patronenmerk is ze dan ook zeer duidelijk:

Surprise, surprise… ZONEN09!! Perfecte pasvorm, originele details en alles zo duidelijk uitgelegd… Sharon is bovendien zo’n toffe madam, die zoveel passie in haar werk steekt. Ik ben helemaal fan!

Dit zijn een paar van haar favoriete blogs, maar ze kon best nog even doorgaan:

Ze heeft een grondige hekel aan het knippen en aan elkaar kleven van digitale patronen, maar verder geniet ze echt van alle aspecten van het maakproces. Ze omschrijft zichzelf als een ‘prullemie’ die eindeloos met iets bezig kan zijn tot ze echt 100% tevreden is. Oog voor detail! Ze kan ook met gemak een week lang met hetzelfde project bezig zijn. No rush!

Let’s talke fabric!

Ze houdt vooral van sobere, maar toch speciale stofjes. Liever geen al te felle kleuren of prints. Zonen 09, Art Gallery, Cotton & Steel, Nani Iro, Liberty zijn een paar van haar favoriete merken. Jacquard stofjes doen haar hart sneller slaan. Als ze koopt, heeft ze meestal een specifiek project in het achterhoofd, maar in geval van liefde op het eerste zicht, mag het stofje meestal toch onmiddellijk mee.

Blunders? Tips?

Marleen stapte af van de to do lijstjes en sindsdien lukt het haar steeds beter om project per project af te werken en er ook haar tijd voor te nemen. Minder stukken, die beter afgewerkt zijn. Dat werkt voor haar.

Blunders? Niet willen toegeven dat de halsopening van die sweater toch écht te klein was voor het hoofd van zoonlief. Aantrekken ging nog net, maar uit…

Ach ja… zijn oortjes staan er nog steeds aan… maar werken toch verdacht minder goed!

Een mooie quote die ze altijd in het achterhoofd heeft gehouden sinds ze hem de eerste keer las, is deze:

Life is like a camera…
FOCUS on what’s important,
CAPTURE the good times,
DEVELOP from the negatives,
And if things don’t work out,
TAKE ANOTHER SHOT

Dank je wel om de Petite Couture Creators te willen vervoegen Marleen! Volgende week toont ze hier haar eerste creatie en dat is echt iets om naar uit te kijken. I promise 🙂

10 thoughts on “Petite Couture Creator: Meet Marleen

  1. Pingback: Petite Couture Creator – MyBlou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *