Petite Couture Creators: Meet Mieke

Deze week mag ik opnieuw een nieuwe Petite Couture Creator op je loslaten! Vorige week zag je al prachtige foto’s van haar hand in de blogpost van Marleen. Mieke maakt dus niet alleen mooie stukken, maar ook prachtige foto’s. Je wil haar zeker volgen op Instagram! Meer details over haar creaties, vind je op haar prachtige blog.

FullSizeRender

Mieke is mama van drie: twee jongens met daartussen een meisje. Ze werkt als therapeute en wordt helemaal blij als haar hoofd overloopt van de fotografie- en naai-ideeën. Ze geniet van de kleine dingen:

Ik hou van koele, stille ochtenden met een koffie bij de hand, échte winter met de stilte door de sneeuw, onverwachte conversaties tussen m’n kinderen onderling, grappen van m’n man, nadenken over naaiprojecten, sterke foto’s van alledaagse dingen…

Hoe het allemaal begon

Ze begon te naaien toen ze hoogzwanger was van haar dochter, in 2012. Kort nadat haar moeder een artikel over naaiblogs onder haar neus schoof. Ze kreeg zin om zelf aan de slag te gaan!

Haar schoonmoeder had nog een oude naaimachine en haar moeder hielp haar op weg. Op de blogs die ze volgde, vond ze handige tutorials. Ze haalde ook een aantal goed uitgewerkte naaipatronen en -boeken in huis en was vertrokken. Gewoon proberen en doen!

Favourites

Favorieten van Mieke zijn de Lars die ze enkele weken terug maakte voor haar oudste zoon, de eerste Theo voor haar jongste zoon en een blush bloesje voor haar dochter.

Lars Mieke

Theo Mieke

blush bloesje

Zo geeft ze ook meteen één van haar favoriete patronenmerken weg: ze werkt heel graag met de patronen van Zonen 09 en Straightgrain.

Ze volgt véél blogs, maar dit zijn enkele van haar favorieten: Zonen 09, Straightgrain, Spiegelstiksels, Petit à petit and family, My Blou, BLANCHE, Nononsonsmoms … Inspiratie sijpelt ook binnen bij het surfen langs webwinkels met stoffen of kinderkleding.

Het meeste voldoening haalt ze uit het uitdenken van de projecten, maar ze heeft ook een zwak voor knippen:

zowel in stof als in papier als in de struiken in de tuin 😉

Testversies maken in een minder favoriet stofje doet ze niet zo graag. Ook overlocken is niet echt haar ding…

maar dat kan vooral zijn omdat mijn overlock vreselijk luid is!

Let’s talk fabric!

Mieke heeft absoluut een zwak voor Nani Iro. Ze houdt ook van Atelier Brunette, Cotton & Steel (voor de toffe prints), Robert Kaufman (voor de chambray), een vleugje Liberty, de ontwerpen van Leah Duncan, …

Ze houdt van double gauze…

net zoals m’n jongste zoon die z’n double gauze lakentjes elke dag met volle overtuiging knuffelt en niet zonder in slaap valt.

Als ze stof koopt, heeft ze meestal wel al een project in gedachten. Of ze ook tijd zal hebben voor dat project, is een andere vraag. Er durft ook al eens een extra stofje in haar winkelmandje sluipen (tja, een gekende eigenschap van stofjes hé… oeps!!).

Sew little time!

Naaien doet ze vooral ’s avonds als de kinderen slapen. Tussendoor neemt ze wel al eens een patroon over of knipt ze een project. Ze heeft niet veel onafgewerkte projecten rondslingeren, maar herstelwerk…. dat durft wel te blijven te liggen. Ze werkt niet echt per stuk, maar groepeert. Ze tekent een aantal projecten uit, last dan knipmomenten en daarna naaimomenten in. Dat werkt voor haar!

Of ze nog een laatste advies wil meegeven?

Make it work!

Eentje om in het achterhoofd te houden als je fout na fout begint te maken en je stuk liever aan de kant wilt gooien.

Al kan op tijd gaan slapen op die momenten misschien ook wel een oplossing zijn voor mij… 🙂

Welkom op de blog Mieke en dank je wel om tijd te willen maken om je creaties hier te tonen!

De eerste creatie van Mieke kan je hier volgende maandag vinden!

4 thoughts on “Petite Couture Creators: Meet Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *