Petite Couture Creators: Meet Laurence

Een nieuwe week, een nieuwe Petite Couture Creator! Vandaag stel ik je graag voor aan Laurence. Ze heeft een prachtig Instagram account, vol mooie beelden en creaties in een heel unieke stijl. Recent lanceerde ze ook een blog. Hoera!!

IMG_4051

Credits: Sylvie Bonne

Laurence omschrijft zichzelf als enthousiast, behulpzaam en positief. Een echte ‘decision maker’ die weet wat ze wil. Als mama van twee kleine kindjes geniet ze in deze fase van haar leven vooral van de zeldzame rustige momenten. Brave kindjes, huis aan de kant, wat zon en een ligstoel. Meer vraagt ze niet… of toch: een glaasje wijn mag er ook nog bij!

Ze naait sinds september 2009, maar had de creatieve microbe al veel vroeger beet. Haken, breien, juweeltjes maken… ze deed het allemaal in haar kindertijd! Leren naaien was een logische stap. Ze volgde een jaar naailes en die basis past ze nog steeds toe. De rest leerde ze gewoon zelf, met youtube en een aantal favoriete naaiblogs binnen handbereik. Naaien doet ze zoals veel mama’s ’s avonds wanneer de kindjes slapen of op haar vrije vrijdag.

Favorieten

Mary Poppinsgewijs vroeg ik naar ‘a few of her favourite things’. Deze stukken mochten daarbij niet ontbreken:

IMG_4050

IMG_3527

Over dat laatste jasje lees je hier meer!

Laurence verkiest individuele patronen boven magazines of boeken. Ze is grote fan van Zonen09, Straightgrain, CompanieM, Citronille, Oliver + S, …

Ik ‘haat’ traceren waardoor een pdf patroon altijd mijn voorkeur geniet. Ik knip en plak veel liever dan zitten sukkelen met die grote patroonbladen…

Wanneer ik naar haar inspiratiebronnen vraag, verwijst ze naar haar collega Petite Couture Creators Nicky, Sylvia, Marleen, Mieke en – oeps, op die laatste moet je nog even wachten. Ze haalt ook veel inspiratie uit MILK magazine.

Een bestaand patroon herwerken naar het beeld dat in haar hoofd zit, vindt ze het leukste aspect van het maakproces. En het eindresultaat natuurlijk! Verstelwerk, repetitief werk of bandwerk? Not her cup of tea! Het mag iets uitdagender…

Let’s talk fabric!

Laurence heeft niet echt één specifiek stoffenmerk waar ze van houdt.

Een collectie heeft vaak 1 of 2 stoffen waar ik op slag verliefd op ben en de rest kan me dan niet bekoren. Nog geen merkje tegengekomen waarvan ik echt alles wou hebben. Maar als ik eentje moet kiezen dan ga ik voor Atelier Brunette!

Ze werkt liefst met mooie, vloeiende stofjes zoals tana lawn van Liberty of Atelier Brunette. Ze werkt ook heel graag met tricot en sweater van goede kwaliteit. Ze is een stoffenverzamelaar pur sang, geen twijfel mogelijk.

Sewing secrets

 Ze begint pas aan een nieuw project als het vorige helemaal afgewerkt is. Bij Laurence zal je dus geen ‘Unfinished Objects’ vinden. Op fouten zal je haar ook al niet snel betrappen:

Ik ben iemand die altijd heel goed voorbereid aan een project begint. Zo lees ik altijd eerst het patroon volledig door en naai ik alles al eens aan elkaar ‘in mijn hoofd’. Dat voorkomt veel fouten!

Of er dan echt niets is wat ze niet kan?

Ik durf niet smocken… geen idee waarom, maar de drempelvrees ligt hier héél hoog.

Snel of traag?

Snel! Waarom traag en perfect, als het ook snel en deftig kan? Zo is mijn boventransportvoet nog altijd mijn allerbeste tool. Hier wordt er bij standaard kledij, amper nog gespeld…

Of ze nog een gouden tip wil meegeven? Oh, jawel! Hét antwoord voor die vervelende naaivragen:

no mending

Ze weet wat ze wil, maar ook wat ze niet wil 🙂 Welkom op de blog Laurence!

Tot volgende week voor haar eerste creatie!

 

 

 

3 thoughts on “Petite Couture Creators: Meet Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *