Tutorial: zo maak je een paraplu

Toen Marleen haar plan voor haar volgende Petite Couture Creator post uit de doeken deed, viel ik bijna van mijn stoel. Of ze een paraplu zou maken en daar meteen ook een handleiding bij zou schrijven? Say what?? Qua originaliteit kan het tellen én nog perfect getimed ook. De eerste regenbuitjes hangen immers in de lucht. Als uw kinderen even verzot zijn op paraplu’s als die van haar én die van mij, dan is dit alvast een perfect projectje voor het najaar!

img_4295

Kleine broer had eerst zijn bedenkingen bij de fotoshoot, maar het kwam goed!

img_4334

img_4396

Grote broer was wel onmiddellijk gewonnen voor het plan. Dat lachje <3!

img_4343

Marleen gebruikte de stickly rockers blue en stickly rockers mustard van Zonen 09, maar je kan uiteraard om het even welk katoentje gebruiken voor zo’n paraplu. Let op met hele dikke katoen (zoals canvas), je wilt het parapluutje wel nog netjes kunnen dichtvouwen.

img_4364

img_4390

img_4445

img_4330

Als je je intussen zit af te vragen waar je in hemelsnaam de nodige onderdelen voor zo’n paraplu kan vinden? Koop zo’n lelijk kant en klaar exemplaar en demonteer. Hoe je dat precies aanpakt, legt Marleen uit in de deze handleiding.

foto-1

Tadaaaa! Je hebt in geen tijd een prachtig parapluutje waarmee je kinderen ook in de regen nog op ontdekkingstocht kunnen gaan!

img_4463

Je kan het behoorlijk snel zelf maken of nog eenvoudiger… surf naar de myblou blog want Marleen geeft er een parapluutje weg!

Dank je wel Marleen voor de verse dosis inspiratie en de uitgebreide handleiding!

Later deze week wordt er ook hier nog wat weggegeven: Petite Couture viert namelijk haar tweede verjaardag!

4 thoughts on “Tutorial: zo maak je een paraplu

  1. Pingback: Paraplu #2 – MyBlou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *