The one with the (giant) hole in the back

In mijn garage staat sinds kort een geweldige kniptafel. Vorige week nam ik ze in gebruik en begon duchtig te knippen in nieuwe stofjes die eigenlijk voor de webshop bestemd zijn. Ik kon het niet laten, want mijn kleine meid is verzot op poezen en ik wist dat ik haar heel blij zou maken met een poezelig kleedje.

Omkeerbaar kleedje

Ik maakte het tuniekje uit haar boek. Een geweldig patroontje vind ik dat. Heel eenvoudig, maar het staat zo mooi bij een peutertje. En het is omkeerbaar! Twee vliegen in één klap. Het is mijn tweede exemplaar. Het eerste maakte ik al maanden geleden bij Valerie, nog voor het boek er was. Toen pasten we een ander (kleiner) patroontje aan om een gelijkaardig kleedje te krijgen.

Ze was inderdaad heel blij met het kleedje:

IMG_4346_kopie

Ze kan er goed in bewegen!

Zotte kuren

Zotte kuren

En toch is er één probleempje… Het gaatje in de rug is wel héél groot uitgevallen voor mijn meisje van anderhalf!

IMG_4358

Het patroontje start ook pas vanaf maatje 92, maar ik dacht dat het mits wat korter maken wel zou lukken. Niet erg, het kleedje mag een jaartje de kast in. Duimen maar dat ze volgend jaar nog steeds dol is op poezen.

Ik heb veel leuke patronen vanaf maatje 92, maar ik grijp dus toch nog maar even terug naar de kleinere exemplaren. Wat is jullie favoriete patroon voor kleine meisjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *